ua en ru

У Центральному регіоні України порушено 21 кримінальну справу зі збитками, спричиненими державі, на суму 46,4 млн грн

Військовою прокуратурою Центрального регіону України порушено 21 кримінальну справу зі збитками, спричиненими державі, понад 200 тис. грн, з яких 7 справ зі збитками понад 1 млн грн, а загалом на суму 46,4 млн грн. Про це повідомили під час координаційної наради керівників військових правоохоронних органів регіону, що відбулася 31 січня під головуванням військового прокурора ЦР Миколи Голомші, передає прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

На нараді було відзначено, що вжиті правоохоронними органами заходи певною мірою сприяли стабілізації криміногенної ситуації в регіоні, підвищенню ефективності захисту прав і свобод громадянина та інтересів держави.

Як зазначив заступник військового прокурора регіону Віктор Кокошко, основну загрозу стабільності в регіоні створюють злочини у сфері економіки, прояви корупції, а також організовані злочинні групи і координаційна діяльність щодо їх попередження потребує подальшого удосконалення.

"Необхідно посилити і співпрацю правоохоронних органів щодо додержання законодавства під час забезпечення військовослужбовців строкової служби якісними продуктами харчування, обмундируванням тощо. А також активізувати роботу щодо виявлення службових зловживань та службового недбальства. Зокрема, прокуратурою регіону встановлено факт приймання одним із військових представництв Міністерства оборони України неякісної продукції від комерційної структури, а саме взуття, яке у низці військових частин вийшло з ладу до закінчення відповідних термінів їхнього використання", - йдеться у повідомленні.

Під час наради відзначалося також, що у Центральному регіону поширені і порушення земельного законодавства з боку органів військового управління та органів місцевого самоврядування щодо вилучення земель оборони, зміни їх цільового призначення. Це передусім стосується м. Києва, Київської, Харківської та Житомирської областей. Водночас, протягом 2010-2011 рр. такі правопорушення органами Військової служби правопорядку Збройних Сил України не виявлялися.

Як приклад належної координації з працівниками військової контррозвідки Департаменту контррозвідки (ДКР) Служби безпеки України було наведено кримінальну справу, розслідовану військовою прокуратурою стосовно ревізорів Голов КРУ Внутрішніх військ МВС України.

Також було скоординовано низку спільних профілактичних заходів у зв'язку із проведенням в Україні "Євро-2012".

Нагадаємо, 25 січня повідомлялося, що у центральному регіоні України в 2011 р. порушено 70 кримінальних справ щодо військовослужбовців за фактами насильства.