ua en ru

В.Тихонов: Потрібно сконцентрувати кошти на об’єктах незавершеного будівництва з високим ступенем готовності

Віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов під час виїзного засідання Консультативної ради з питань місцевого самоврядування у Вінниці наголосив на потребі сконцентрувати кошти перш за все на об'єктах незавершеного будівництва з високим ступенем готовності. Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра.
В.Тихонов додав, що місцевим органам виконавчої влади необхідно вжити всіх необхідних заходів для організації дієвого і системного контролю за ходом будівництва об'єктів, включених до плану поточного року, та сприяти громадянам в отриманні кредитів на будівництво житла. Урядовець наголосив, що потрібно забезпечити відповідне фінансування будівництва житла за рахунок видатків, передбачених у бюджетах різних рівнів. За його словами, це дозволить ввести їх в експлуатацію у поточному році.
"Регіонам не варто розраховувати тільки на державу. Необхідно вишукувати кошти в місцевих бюджетах, залучати інвестиції, розвивати місцеву індустрію будматеріалів. Потрібно формувати будівельний заділ, думати про завтрашній день", - сказав віце-прем'єр-міністр. Він також рекомендував місцевим органам виконавчої влади співпрацювати з будівельними компаніями по кожному проблемному будинку.
Нагадаємо, що в Україні за січень-березень 2011 року введено в експлуатацію 1,5 млн. кв. метрів житла, в той же час нараховується 3,21 тис. об'єктів незавершеного будівництва, які В.Тихонов пообіцяв ліквідувати до кінця 2012 р.