ua en ru

У Тернополі представили найдовшу "вишиту" стіну в Україні

У Тернополі до Дня Незалежності України створили найдовшу "вишиту" стіну в Україні. Орнаментом галицької вишиванки прикрасили 228 метрів паркану, який розділяє одну з вулиць міста у промисловому мікрорайоні та залізничні шляхи.

У Тернополі до Дня Незалежності України створили найдовшу "вишиту" стіну в Україні. Про це повідомляє телеканал "24".

Орнаментом галицької вишиванки прикрасили 228 метрів паркану, який розділяє одну з вулиць міста у промисловому мікрорайоні та залізничні шляхи.

Робота над рекордним візерунком тривала протягом тижня, витрачено було 165 літрів фасадної фарби.

Скільки коштів пішло на мальовану вишиванку, організатори не зізнаються. Проте кажуть, що за ці гроші можна було перефарбувати два під'їзди в житловому будинку. Вишитий паркан зафіксували у Книзі рекордів України.

Автором даного вуличного твору виступив 24-річний тернопільський художник Олег Прометей (на фото).

У малюнку використані типові кольори для вишивки - білий (символ світлого майбутнього), червоний (символізує любов), чорний (символ смерті, або любов до України до смерті). Ці кольори притаманні художнім роботам (писанкам, вишивкам) у Західній Україні.

"На орнамент вишивки на паркані витратив 120 літрів білої фарби, 25 літрів червоної і 20 літрів чорної, - зазначив художник. - Малюнок наносив у два шари. Спочатку обробляв паркан спеціальним розчином. Над композицією працював більше тижня. Вирішив намалювати вишивку тому, що це оберіг для України. Вона не проста, а геометрична. У вишивці є хрестики, які символізують стабільність. Орнамент взяв із краєзнавчого музею, приватних колекцій".

У Тернополі представили найдовшу "вишиту" стіну в Україні

Тим часом у Львові на День Незалежності городян і гостей міста пригощали кавою.

А в Києві сьогодні відбулося карнавальне дійство "Парад вишиванок 2013" за участю делегацій із 20 областей України.

Нагадаємо, 24 серпня в Україні відзначають 22-ту річницю Незалежності. У зв'язку з тим, що дане свято припало на суботу, найближчий понеділок, 26 серпня, оголошено також вихідним днем. Таким чином, святкові дні в Україні триватимуть протягом трьох днів.