ua en ru

У бюджетній сфері в 2013 р. прокурори пред'явили позовів на 852 млн грн

Всього у поточному році прокурорами пред'явлено позовів у бюджетній сфері на 852 млн грн, а сума, на яку вони розглянуті і задоволені судами, з урахуванням позовів минулих років у минулих роках, склала близько 2 млрд грн. Про це повідомив начальник Головного управління представництва в суді, захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень Олег Кучер , передає прес-служба Генеральної прокуратури України (Генпрокуратура).

Згідно з повідомленням, реально надійшло до бюджету, з урахуванням коштів, добровільно сплачених відповідачами в ході судового розгляду, майже 700 млн грн. Зараз судами розглядається ще 2000 справ за позовами прокурорів на загальну суму 750 млн грн.

"Так, за позовом прокуратури Заставнівського району Чернівецької області районним судом стягнуто з фізичної особи-правопорушника на користь бюджету збитки в сумі 1,2 млн грн за незаконну вирубкою дерев. У Київській області, за позовом прокуратури, господарським судом стягнуто на користь держави в особі національної акціонерної компанії "Украгролізинг" з комерційної структури заборгованість за отриману в лізинг сільгосптехніку в розмірі 263 тис. грн ", - розповів прокурор.

Також Олег Кучер зазначив, що прокурорами здійснено вступ у справи даної категорії на загальну суму 2 млрд грн. Сума за розглянутими рішенням, винесеним судами на користь держави, склала 346 млн грн. Протягом року прокурорами ініційовано перегляд 75 судових рішень з цих питань на загальну суму 58 млн грн. За результатами розгляду скарг прокурорів, у тому числі внесених у минулі роки, скасовано судових рішень на загальну суму 72 млн грн.