ua en ru

Протягом доби бойовики здійснили сім обстрілів блокпостів та позицій ЗСУ, - Міноборони

Не дивлячись на оголошене перемир'я, бойовики ігнорують мирний план врегулювання ситуації на сході України, продовжуючи напади на сили АТО.

Не дивлячись на оголошене перемир'я, бойовики ігнорують мирний план врегулювання ситуації на сході України, продовжуючи напади на сили АТО. Протягом доби незаконні збройні формування скоїли сім обстрілів блокпостів та позицій підрозділів Збройних сил України в районі населених пунктів Слов'янськ, Червонопартизанськ, Дмитрівка, Краматорськ, йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

Відзначається, що бойовиками проведений обстріл зі стрілецької зброї силовиків, дислокованих на аеродромі в Краматорську. Обстріл вівся з мінометів із південної частини передмістя Краматорська. Втрат серед військовослужбовців немає.

Обстріляний з мінометів опорний пункт сил АТО в районі с. Дубровка в Донецькій області. Під час обстрілу бойовики випустили 7 мін у бік газорозподільної станції, яка знаходиться в даному районі. Втрат серед сил АТО немає.

Також, проведено мінометний обстріл опорного пункту сил АТО поблизу с. Крива Лука, Донецька область. Обстріл вівся з боку населеного пункту Ніколаєвка. Втрат серед українських військовослужбовців немає.

В той же час підрозділом ЗС України відновлено контроль над блокпостом № 1 поблизу міста Слов'янськ.

У Міноборони також зазначили, що обстановка в районі проведення антитерористичної операції залишається напруженою.

"Зусилля силових структур, учасників антитерористичної операції, зосереджувалися на ізоляції певних районів, несення служби на блокпостах, проведення дій по вивільненню території і населених пунктів від бойовиків, прикриття державного кордону в східних областях держави", - йдеться в повідомленні.