ua en ru

У Тбілісі посольство Ізраїлю в Грузії тимчасово призупинило свою роботу

У Тбілісі припинена діяльність посольства Ізраїлю. У посольстві повідомили, що існують причини, що змусили Тель-Авів тимчасово закрити представництво, однак не назвали їх, а також термінів відновлення роботи. У Міністерстві закордонних справ Грузії також не коментують ситуацію.

Як повідомив РБК джерело в представництві міжнародної організації "Сохнут" в Тбілісі, причина тимчасового закриття посольства, по всій видимості, криється в погрозах з боку палестинських та інших екстремістських угруповань, які обіцяли серію терактів відносно дипломатичних представництв Ізраїлю в різних країнах. Вони пов'язані з наближенням річниці ліквідацію лідера "Хезболлах" Імада Муріе. З цієї ж причини призупинено роботу посольств Ізраїлю в Туреччині та Азербайджані - країнах з переважно мусульманським населенням. Раніше ізраїльське бюро з дослідження і нейтралізації терористичних загроз внесло Азербайджан, Вірменію, Грузію і Туреччину в список країн з підвищеною терористичної небезпекою.

У той же час співробітники посольства стверджують, що посольство не закрито, а готується до переїзду в інший будинок.
У Грузії проживають не менше 500 тис. громадян, які сповідують іслам. Крім того, восени 2010 р. в Тбілісі запроваджено безвізовий режим для громадян, які проживають в семи російських республіках Північного Кавказу.