ua en ru

У Таджикистані невідомі обстріляли колону з військовослужбовцями, близько 10 осіб загинули

У Таджикистані в ущелині Комароб Раштской зони невідомі напали на колону військовослужбовців. У цій місцевості силові структури країни вже декілька днів проводять операцію з "зачистки" у пошуках ув'язнених, що втекли зі слідчого ізолятора в Душанбе в серпні 2010 р. Декілька військовослужбовців були вбиті й поранені, повідомляє таджицька служба радіо "Свобода". Також наголошується, що на підмогу що потрапили в засідку військовим вислані два БТР і два військові вертольоти з підкріпленням.
За неофіційними даними, в результаті нападу невідомих бойовиків загинули близько 10 військовослужбовців.
Нагадаємо, масову втечу 25 особливо небезпечних злочинців, в числі яких шестеро росіян, з слідчої в'язниці Держкомітету національної безпеки Таджикистану стався в ніч на 23 серпня ц.р. Всіх втекли ув'язнених, які раніше були засуджені на терміни до 30 років позбавлення волі за спробу державного перевороту, знайти не вдається досі. Після інциденту було звільнено керівництво Держкомітету. Так, звільнений був керівник комітету Хайріддін Абдурахімов, своїх місць позбулися та інші відповідальні працівники ДКНБ.
На початку вересня повідомлялося, що в Вахдатском районі Таджикистану міліціонери затримали передбачуваного організатора втечі Іброхіма Насріддінова. Окрім І.Насріддінова, за підозрою в організації втечі розшукуються таджик Хікматов Азізов і дагестанець Магамед Ахмедов.