ua en ru

У Святошинському лісгоспі КРУ виявило порушень на 7 млн грн

Контрольно-ревізійне управління в м. Києві провело перевірку фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Святошинське лісопаркове господарство», підпорядкованого Київській міській державній адміністрації, в ході якої за період з 1 травня 2008 р. по 1 квітня 2010 р. встановила порушення фінансової діяльності підприємства на загальну суму 7,3 млн грн.

Про це повідомила прес-служба КРУ м. Києва.

Встановлено, що підприємство перерахувало майже 5 млн грн одному з товариств, з яким було підписано договір на поставку станків для переробки деревини. Однак, на даний час термін договору закінчився (ще 31.12.2009 р.), підприємство-постачальник припинило свою діяльність, а КП «Святошинське лісопаркове господарство» й досі не забезпечило повернення авансових платежів за невиконання умов договору. Окрім того, внаслідок неефективних управлінських дій, підприємство упустило вигоду отримати 769,31 тис. грн у вигляді пені за несвоєчасне виконання постачальником зобов'язань, як це передбачено договором.

За даними бухгалтерського обліку підприємства у травні 2010 р. було списано основні засоби на суму 380,47 тис. грн, однак ревізори їх виявили під час інвентаризації, крім того вони використовувалися в господарській діяльності. Вказане порушення призвело до заниження в обліку активів (основних засобів) підприємства, на вказану суму.

До того ж, за період з 01.05.2008 р. по 10.07.2010 р. підприємство провело індексацію об'єктів, які не відносяться до житлового фонду, що спричинило завищення вартості основних засобів на загальну суму 954,93 тис. грн.

Крім того, встановлено невідображення в обліку дебіторської заборгованості та неотримання 90,68 тис. грн належних надходжень від вилучення земель лісового фонду; зайву виплату 5,74 тис. грн надбавок та, як наслідок, зайву сплату 2,14 тис. грн внесків до державних цільових фондів; завищення в обліку вартості активів на 31 тис. грн; ненарахування та незабезпечення стягнення суми штрафів, пені чи інших передбачених санкцій за несвоєчасне виконання контрагентом проектної документації на суму 40,30 тис. грн; понесення зайвих витрат від неефективно проведених фінансово-господарських операцій (здачі в оренду майна, відшкодування земельного податку) на 27,27 тис. грн.

За результатами ревізії дві посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 164-2 КУпАП. Директору підприємства надіслано вимогу щодо обов'язкового вжиття заходів, спрямованих на усунення порушень.

Матеріали ревізії передані до Управління Служби безпеки України в м. Києві.