ua en ru

У Сумській області на кордоні з РФ через нові митні правила вишукувалися черги з фур

У Сумській області на українсько-російському кордоні вишукувалися черги з фур через введення РФ нових митних правил. Понад півтори сотні фур чекають дозволу перетнути кордон, повідомляє "5 канал".

"Оформлення йде ритмічно, тобто затримок - довше доби, вони тут не стоять. За добу оформляється близько 210 транспортних засобів, на виїзд. Раніше оформлялося близько 280 транспортних засобів", - повідомив начальник митного пункту "Бачівськ" Євген Дубовик.

Наразі на перевірку вантажівок митники витрачають більше часу, ніж раніше. За годину пропускають до 20 автомобілів. Водночас, водії вантажівок виявилися готові до такого розвитку подій, взявши з собою усе необхідне.

Нагадаємо, з 12 листопада на всьому російсько-українському кордоні митними органами Росії розпочалася реалізація заходів по забезпеченню дотримання транзиту товарів, які ввозяться на територію Митного союзу.

Наприкінці жовтня такі нововведення були запроваджені в пунктах пропуску на кордоні Росії з Україною в межах Луганської та Донецької областей. Українські перевізники вантажів виявилися неготовими до дії нових правил, в результаті чого на кордоні вишукувалися величезні черги з фур.