ua en ru

В Сумській області суд засудив судмедексперта та санітара до 5 років за корупцію

Конотопській міський районний суд Сумської області засудив до 5 років позбавлення волі колишнього керівника районного відділення судово-медичної експертизи та санітара, які минулого року налагодили корупційну схему вимагання та отримання хабарів з родичів померлих.
Про це повідомляє прес-служба СБУ.
Навесні 2009 р. співробітники Служби безпеки України задокументували факти вимагання та отримання хабарів керівником Конотопського районного відділення судово-медичної експертизи Сумського обласного бюро судово-медичної експертизи. У ході перевірки було встановлено, що посадовець за посередництва санітара вимагав та отримував гроші за виконання своїх прямих службових обов'язків, які він мав здійснювати безкоштовно та у чітко встановлені терміни. Зокрема, без грошей (сума коливалася від 700 до 2000 грн) він відмовлявся видавати довідки, проводити експертні дослідження тощо. У травні минулого року в ході проведення спецоперації хабарника та його поплічника було затримано під час отримання ними чергового хабара від жителя Конотопа.
За матеріалами СБУ Конотопська міжрайонна прокуратура стосовно обох зловмисників порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 (одержання хабара за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням хабара) Кримінального кодексу України.
Згідно з вироком Конотопського міськрайонного суду, колишнього керівника райвідділення судмедекспертизи засуджено до позбавлення волі на 5 років з конфіскацією половини належного йому майна. Санітар установи отримав також 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки. Апеляційний суд Сумської області залишив вирок без змін. Він набув законної сили.