ua en ru

У Сумській обл. відкрили нове ливарне виробництво вартістю 120 млн грн

Сумський завод "Насосенергомаш" відкрив новий ливарний цех. Завдяки підтримці обласної влади та пріоритетами "єдиного інвестиційного вікна", проект був реалізований лише за один рік.

Новий цех оснащений сучасною технологічною лінією з виробництва відливальних форм, індукційними печами і розрахований на виробництво 4 тис. тонн лиття на рік. Вартість будівництва і промислового обладнання склала 120 млн грн.

"На останньому засіданні комітету з економічних реформ глава держави чітко окреслив завдання та напрямки розвитку. Модернізація індустрії, імпортозаміщення та створення робочих місць. Інвестиційна діяльність "Насосенергомашу" вже сьогодні починає приносити конкретні результати для національної та регіональної економіки", - заявив на відкритті цеху губернатор Сумської обл. Юрій Чмирь.

За словами губернатора, Сумська область у черговий раз підтвердила свій неофіційний статус найвідкритішої і сприятливої для капітальних інвестицій.

"Сумський завод" Насосенергомаш "є найбільшим центром насособудування в Україні і працює з підприємствами з 55 країн світу.