ua en ru

У столиці Ємену відбуваються нові зіткнення урядових військ з опозицією

У столиці Ємену Сані відбуваються нові зіткнення між урядовими військами і озброєними формуваннями опозиційних племен. Про це повідомляє радіо "Свобода".
Перестрілки почалися сьогодні на півночі міста - в районі, який знаходиться під контролем лідера опозиції Садка аль-Ахмара. Даних про жертви і постраждалих поки немає.
Сьогодні ж в Сані проходить засідання комітету з безпеки. На порядку денному - розбір барикад і відміна військового патрулювання столиці. Агентство France Presse повідомляє, що бульдозери вже почали демонтаж барикад у центрі міста.
Посланник ООН в Ємені Джамаль Беномар заявив, що ситуація в країні перебуває під постійним контролем міжнародних спостерігачів.
Нагадаємо, 23 листопада 2011 р. колишній Президент Ємену Алі Абдалла Салех, який правив країною більше 30 років, підписав у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді з представниками опозиції угоду про передачу влади в Ємені, яку до цього тричі відхиляв. Глава держави погодився скласти повноваження з метою громадянського примирення в країні.