ua en ru

У столиці Сирії арештований лідер опозиції

Таємна поліція Сирії заарештувала головного політичного опонента Президента країни Башара аль-Асада, керівника опозиційної групи Дамаська декларація Ріада Сеіф. Повідомляється, що він був заарештований поблизу мечеті в Дамаску. "Мого батька заштовхали в автобус разом з іншими протестуючими, затриманими під час демонстрації біля мечеті аль-Хасан", - повідомив син лідера опозиції Джумана Сеіф телеканалу Channel 4, пвідомляє РБК.
Сьогодні в Дамаску і інших містах в центральній частині і на сході Сирії знову пройшли багатотисячні демонстрації з вимогою відставки Президента країни Б.аль-Асада.
Нагадаємо, з березня 2011 р. у Сирії проходять масштабні акції протесту, викликані аналогічними заворушеннями в сусідніх арабських державах, зокрема в Єгипті та Тунісі. Як зазначають місцеві правозахисні організації, з початку заворушень у країні було вбито близько 560 чоловік. Офіційного підтвердження даних про кількість убитих немає. Проте представники влади підкреслюють, що серед убитих чималу частку становлять працівники поліції і військовослужбовці, які забезпечували порядок під час акцій протесту.