ua en ru

У столиці Бахрейну в результаті придушення демонстрацій загинули чотири людини, понад 230 - поранені

У результаті придушення антиурядових демонстрацій у столиці Бахрейну загинули чотири людини, 231 отримала поранення, а лідери опозиції заявили, що десятки були затримані і близько 60 пропали без вісті. Такі дані передає Reuters.

У четвер влада Бахрейну ввела танки в Манаму з метою очищення центральних частин міста від демонстрантів. Війська за допомогою броньованих машин взяли під свій контроль столицю після того, як поліція, застосовуючи картеч і сльозогінний газ, не змогла впоратися з антиурядовими демонстраціями.

Нагадаємо, акції протесту в Бахрейні почалися зі зміною влади в Тунісі та Єгипті. Мітингувальники вимагають прийняття нової конституції, звільнення ряду ув'язнених з в'язниць і відставки прем'єр-міністра. Влада спробувала вирішити конфлікт мирним шляхом, пообіцявши, що ЗМІ отримають більшу свободу, а кожній сім'ї видадуть по 2 тис. 700 дол. Але опозиція не вірить обіцянкам, хоча і підкреслює, що цілі повалити короля у неї немає.

Бахрейн - найменша арабська держава, розташована в Перській затоці, в 16 км від Саудівської Аравії. Там знаходиться найбільша в регіоні база Військово-повітряних сил США.