ua en ru

У США жертвами урагану "Айрін" стали не менше чотирьох людей

Жертвами урагану "Айрін", який обрушився в суботу на східне узбережжя Сполучених Штатів, стали не менше чотирьох людей. Троє з них загинули в Північній Кароліні і один - у Вірджинії, передає радіо "Свобода".

Швидкість вітру досягає 140 км на годину. Повідомляється про масове відключення електроенергії в постраждалих районах, повені, руйнування будинків.

З прибережних районів евакуювали близько 1 млн людей. До удару стихії готуються Вашингтон і Нью-Йорк. В Нью-Йорку припинив працювати громадський транспорт, включаючи метро. Мер міста Майкл Блумберг ще раз закликав жителів низки районів - близько 300 тис. чоловік - негайно евакуюватися.

Ураган змусив місцеву владу скасувати більше 24 тис. авіарейсів. Закрилися всі аеропорти, які можуть постраждати від стихії, у тому числі і великі авіавузли біля Нью-Йорка.

Повідомляється, що в штаб-квартиру агентства з надзвичайних ситуацій США прибув навіть Президент Барак Обама. Він має намір спостерігати за тим, як рухається "Айрін". Як раніше повідомила міністр національної безпеки США Джанет Наполітано, ураган трохи ослаб, але все ще дуже небезпечний.

Нагадаємо, "Айрін" - дев'ятий у нинішньому сезоні ураганів в Атлантиці.