ua en ru

У США суд засудив ватажка банди сомалійських піратів до довічного ув'язнення

У США ватажок банди сомалійських піратів засуджений до довічного ув'язнення, передає Associated Press. Підставою для винесення судовою владою такого вироку Мохамеду Саладу Алі стало визнання його винним в участі в збройному захопленні американської яхти Quest. Тоді на борту судна пірати вбили чотирьох громадян Сполучених Штатів.

Алі став п'ятим з 11 обвинувачених, який отримав вирок у справі про піратство. В ході розслідування було встановлено, що саме він відповідав за набір людей в банду "морських джентльменів удачі", а також вів переговори про отримання викупу за заручників на борту корабля військово-морських сил США.

Нагадаємо, яхта Quest, що йшла в декількох сотнях кілометрів від берегів Оману, була взята на абордаж бандою піратів 18 лютого ц.р. Після декількох днів ведення переговорів, коли до яхти почали підходити бойові кораблі, пірати вбили чотирьох заручників. Далі в результаті дій американських військових два бандити були убиті на місці, а решта - арештовані і переправлені в США.