ua en ru

У США роздрібна ціна автомобільного дизпалива на АЗС вперше цього літа перевищила 2,99 дол./галон

Роздрібна ціна автомобільного дизельного палива на АЗС в США вперше цього літа перевищила позначку 2,99 дол./галон. Станом на 9 серпня 2010 р. середня за тиждень на автозаправних станція (АЗС) в США роздрібна ціна автомобільного дизельного палива (для всіх його типів) склала з урахуванням податків 2,991 дол./галон (приблизно 79,0 цента/літр). Як випливає з офіційної статистики Міністерства енергетики США, це найвищий показник після 24 травня ц.р., передає РБК.
Вище за позначку 2,9 дол./галон роздрібна ціна дизельного палива в США тримається вже три тижні поспіль. За минулий звітний тиждень галон автомобільного дизельного палива в США подорожчав в середньому ще на 6,3 цента. При цьому середня за тиждень роздрібна ціна автомобільного дизельного палива по країні станом на 9 серпня ц.р. встановилася на 36,6 цента вище свого показника за аналогічний період попереднього року.
У той же час галон автомобільного дизельного палива на АЗС в США за станом на 9 серпня коштував у середньому на 19,3 цента дорожче галона бензину, середня за тиждень ціна якого на цю ж дату склала 2,783 дол./галон (приблизно 73,5 цента/літр) - максимум за два з половиною місяці. Відзначимо, роздрібна ціна дизельного палива в США перевищує роздрібну ціну бензину вже близько року - з початку другої половини серпня 2009 р.