ua en ru

У США розгорається скандал через корупційні закупівель Пентагоном російських ракетних двигунів

У США розгорається скандал через корупційні закупівель Пентагоном російських ракетних двигунів
У США розгорається скандал через корупційні закупівель Міністерством оборони США двигунів для ракет-носіїв з Росії.

У США розгорається скандал через корупційні закупівель Міністерством оборони США двигунів для ракет-носіїв з Росії. Про це йдеться в статті Reuters.

Як з'ясував Reuters, Пентагон закуповував російські двигуни через приватну компанію RD Amross, яка зареєстрована у Флориді та в яку входять п'ять осіб. При цьому при продажу американським військовим російських ракетних двигунів РД-180, за даними Reuters, компанія завищувала ціни на мільйони доларів за двигун.

Як з'ясувало агентство, компанія RD Amross є спільним підприємством російського виробника двигунів "НВО Енергомаш" і американського аерокосмічного конгломерату United Technologies. Згідно з документами, Amross "наварила" 93 млн дол. на контракті поставок в США російських двигунів РД-180.

Так, згідно з договором між компанією RD Amross і "Энергомашем" від 5 червня 2014 р, Amross купує російські двигуни в середньому за 20,2 млн дол. кожен. А Amross у свою чергу додає 3,2 млн дол. до ціни кожного двигуна. Потім, згідно з поправкою до контракту від 2 жовтня 2014 р, Amross продає їх компанії ULA вже за 23,4 млн дол., після чого двигуни доставляються американському відомству.

Контракт на 680 млн дол. передбачає поставки 29 двигунів до 2017 р.

За даними Reuters, компанія-посередник є наближеною до Президента Російської Федерації Володимира Путіна.

США в останні півроку у зв'язку з діями Росії щодо України вводить санкції проти РФ, зокрема економічні обмеження, у тому числі постачання військового обладнання.

Нагадаємо, в Пентагоні вважають необхідним готуватися до потенційної небезпеки з боку Російської Федерації.