ua en ru

У США на заводі в Південній Кароліні з конвеєра зійшов перший Boeing 787 Dreamliner

У США з конвеєра на заводі в Південній Кароліні зійшов перший авіалайнер Boeing 787 Dreamliner. В Чарлстоні, штат Південна Кароліна, знаходиться другий завод, на якому проводиться збірка нового Boieng, повідомляє Reuters. Перший завод знаходиться в місті Еверетт, штат Вашингтон. На ньому вже встигли зібрати 11 літаків.

Boeing 787 Dreamliner є першим комерційним авіалайнером, елементи корпусу якого зроблені, в основному, з карбонових і композитних матеріалів, а не з алюмінію. Через більш легку вагу літак споживає на 20% менше палива, ніж аналогічні моделі інших виробників.

Boeing має замовлення більш ніж на 800 таких літаків. До 2013 р. на заводі в Південній Кароліні планується збирати по 3 літаки щомісяця.

Раніше в 2011 р. через завод Boeing в Чарлстоні стався конфлікт між профспілками та менеджментом компанії. Представники профспілок у штаті Вашингтон стверджували, що рішення перенести виробництво частини Boeing 787 Dreamliner в Південну Кароліну могло стати покаранням за попередні страйки. Конфлікт був врегульований в позасудовому порядку. Відомо, що законодавство Південної Кароліни жорстко регулює діяльність профспілок, що приваблює в штат аерокосмічні компанії.

На заводі Boeing в Південній Кароліні зайнято 6 тис. осіб.