ua en ru

У США на відкритті фондових торгів 6 лютого очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 6 лютого очікується підвищення провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 6 лютого очікується підвищення провідних індексів. Вся увага інвесторів буде прикута до майбутнього доповіддю по безробіттю в США, публікація якого запланована на 7 лютого, а також корпоративної звітності.

Згідно з прогнозами, у січні рівень безробіття в США не зміниться і залишиться на рівні 6,7%, в той час як кількість робочих місць в економіці США (без урахування сільського господарства) зросте на 185 тис. Сьогодні також будуть оприлюднені дані по числу первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за тиждень, що завершився 31 січня 2013 р. Інтерес інвесторів викликає і прийдешнє засідання ЄЦБ, заплановане на сьогоднішній день, а також подальше виступ президента Європейського центрального банку Маріо Драгі.

Увага традиційно притягує і сезон корпоративної звітності. Попередній день приніс деякі розчарування. Після офіційного завершення торгів напередодні результати своєї фінансової діяльності оприлюднив оператор онлайн-сервісу коротких повідомлень Twitter, вперше відзвітував як публічної компанії. За підсумками IV кварталу 2013 р. її чистий збиток досяг 511 млн дол., що перевершило показник збитку роком раніше (8,7 млн дол.). З урахуванням корекції прибуток компанії склав 9,7 млн дол., або 0,02 дол. на акцію. Виручка склала 243 млн дол., що на 116% вище, ніж аналогічний показник за IV квартал попереднього року. Аналітики залишилися розчаровані в першу чергу слабким приростом користувачів соцмережі за підсумками звітного кварталу.

Котирування виробника електроніки Sony можуть піднятися на торгах в Нью-Йорку. Компанія оголосила про те, що знижує свій прогноз на фінансовий рік, який закінчиться 31 березня 2014 р. Замість чистого прибутку в 300 млн дол. вона тепер чекає чистий збиток у розмірі 1,1 млрд дол. Тим не менш, компанія також повідомила про намір внести ряд суттєвих змін в свій бізнес: продати підрозділ з виробництва ПК Vaio, відокремити телевізійний бізнес і скоротити 5 тис. робочих місць.

На торгах в Нью-Йорку також очікується деяке зниження котирувань швейцарського банку Credit Suisse: вже в ході pre-market торгів вони просідають на 1,8%. Причиною для цього став фінансовий звіт компанії. Чистий прибуток, доступний для розподілу серед акціонерів, за жовтень-грудень 2013 р. виросла на 1,6% - до 218,6 млн євро (0,07 євро/акція) проти прогнозованого показника в 366,7 млн євро.

Перед офіційним початком торгів "розкриється" медійний конгломерат AOL, а вже після завершення сесії - оператор соцмережі LinkedIn. Котирування AOL в ході продовженій сесії виросли на 2,5%, а ринкова капіталізація LinkedIn скоротилася на 1,1%.

Станом на 12:54 за київським часом 6 лютого 2014 р. ф'ючерси на індекс Dow Jones підвищилися на 83,00 пункту (+0,54%), на індекс S&P - на 9,20 пункту (+0,53%), на індекс Nasdaq - на 14,50 пункту (+0,42%).