ua en ru

У США на відкритті фондових торгів 29 вересня ц.р. очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США очікується зниження провідних індексів, про що свідчить динаміка ф'ючерсів на провідні біржові індикатори, передає РБК. У пам'яті американських інвесторів все ще свіже враження від опублікованої напередодні урядової статистики: звіт американської дослідницької організації Conference Board показав, що індекс споживчої довіри у вересні 2010 р. знизився до найнижчої за останні шість місяців позначки і становив 48,5 пункту порівняно з серпневим показником в 52,3 пункту.
За підсумками торгової сесії напередодні американські індикатори продемонстрували зростання, однак він не був дуже упевненим через актуальність тривог щодо темпів відновлення національної економіки. Ці тривоги продовжують охоплювати інвесторів і сьогодні.
Активні торги можуть пройти щодо акцій американської страхової компанії AIG, оскільки уряд США і керівництво компанії продовжують обговорювати деталі проекту, який в перспективі дозволить скоротити державну участь в акціонерному капіталі страховика і повернути платникам податків частину витрачених на порятунок компанії бюджетних коштів. Повідомлення про це знову просочилися сьогодні в американську пресу і, найімовірніше, не залишилися непоміченими інвесторами.
Не виключено, що інвестори вважатимуть обнадійливими перспективи британської нафтогазової компанії BP, акції якої торгуються також на Нью-Йоркській фондовій біржі. Сьогодні в ЗМІ пройшла інформація, що голова компанії готує значні кадрові перестановки в керівництві, які більшою мірою торкнуться підрозділу, що займається розробкою родовищ і видобутком нафти.
На тлі зафіксованого напередодні і триваючого сьогодні зниження курсу американської валюти пішли вгору нафтові ф'ючерси. Ціна на нафту виросла в середньому на 0,31 дол, наблизившись до позначки 77 дол. за барель. Даний чинник може виявитися сприятливим для компаній американського енергетичного сектора, у тому числі провідних - ExxonMobil і ConocoPhillips, а також нафтосервісних - Halliburton і Schlumberger. Напрямок котируванням також може задати очікуваний сьогодні звіт Міністерства енергетики США про зміну комерційних запасів сирої нафти в країні.
Подешевшав, напередодні долар підкинув також ціну на метали, зокрема ціна на золото піднялася до 1311 дол. за тройську унцію. З цієї причини на відкритті торгової сесії зростання можуть продемонструвати котирування гірничовидобувних компаній. Це потенційно торкнеться акціонерів золотовидобувних Newmont Mining Corp. і Barrick Gold, а також диверсифікованої Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. Крім того, по висхідній траєкторії можуть послідувати котирування алюмінієвого гіганта Alcoa Inc., однієї з найбільших в США сталеливарних компаній USSteel Corp. і її конкурента AK Steel Holding.
Станом на 14:29 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 9,0 пункту (-0,08%), на індекс Nasdaq - на 0,25 пункту (-0,01%), на індекс S & P - на 0,8 пункту (-0,07%).