ua en ru

У США можуть бути відкликані з обігу 324 тис. автомобілів Mazda і BMW

Національне управління з безпеки руху автотранспорту США почало розслідування технічного стану порядку 324 тис. автомобілів японського автовиробника Mazda і німецького BMW. Приводом стали скарги на проблеми з рульовим управлінням цих машин, які, можливо, можуть призвести до втрати контролю над транспортним засобом. Якщо підозри підтвердяться, автомобілі будуть відкликані з обігу, передає РБК з посиланням на Reuters.
Мова йде про 293 тис. 787 машинах Mazda, випущених у період з 2007 по 2009 рр., а також про 48 тис. 764 машинах BMW, вироблених з 2003 по 2005 рр. Майже всі автомобілі відносяться до класу спорткарів. Управління з безпеки руху отримало 33 скарги на машини японської компанії і 107 - на автомобілі німецького автогіганта. Проблеми починалися у власників автомобілів на швидкості - коли машина розганялася до хоча б 72 км/год.
Нагадаємо, напередодні японський автовиробник Toyota відкликав 270 тис. машин Lexus і Toyota через проблеми з клапанними пружинами мотора, які можуть викликати зупинку двигуна.