ua en ru

У Раді Європи відзначають збільшення ризику торгівлі людьми в Україні

Група експертів Ради щодо дій проти торгівлі людьми (GRETA) зазначає, що нинішня криза в Україні збільшує ризики торгівлі людьми.

Група експертів Ради щодо дій проти торгівлі людьми (GRETA) зазначає, що нинішня криза в Україні збільшує ризики торгівлі людьми. Про це йдеться в доповіді групи, опублікованому сьогодні, повідомляє ЄС-Плюс.

"GRETA глибоко стурбована негативними наслідками нинішньої кризи в Україні на діяльність, спрямовану проти торгівлі людьми, а також зростаючою кількістю внутрішньо переміщених осіб, які представляють вразливу групу", - написано в документі.

У доповіді наголошується, що протягом кількох останніх років українській владі вдалося зробити ряд важливих кроків у напрямку боротьби з торгівлею людьми в рамках реалізації Конвенції Ради Європи від 3 травня 2005 р., включаючи відповідний закон, прийнятий українським парламентом у 2011 р.

Разом з тим, експерти підкреслили необхідність достатнього фінансування з бюджету країни програм, спрямованих на боротьбу з торгівлею людьми.

"Складна економічна ситуація і дефіцит робочих можливостей підвищує уразливість сільського населення", - наголошується в документі.

Експерти відзначають важливість посилення співпраці влади з неурядовими громадськими організаціями в реалізації національної політики по боротьбі з торгівлею людьми, а також необхідність посилення дій по боротьбі з торгівлею людьми з метою трудової експлуатації.

"Недостатня увага приділяється торгівлі людьми всередині України", - написано в доповіді.

Крім того, експерти Ради Європи закликали українську владу проводити більше тренінгів для слідчих, прокурорів і суддів з метою ефективного розслідування злочинів у сфері торгівлі людьми і покарання винних.

Нагадаємо, 18 вересня комітет міністрів Ради Європи закликав Росію вивести свої війська з України.