ua en ru

У складі останніх трьох гумконвоїв з РФ було переміщено 84 вантажних автомобілів, - Перебийніс

У складі останніх трьох так званих гуманітарних конвоїв з Російської Федерації було переміщено 84 вантажних автомобілів.

У складі останніх трьох так званих гуманітарних конвоїв з Російської Федерації було переміщено 84 вантажних автомобілів. Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс в ефірі у програмі "Собитія" на телеканалі "Україна".

"Нажаль у нас немає можливості, оскільки Україна не контролює ту ділянку кордону, через яку вони йдуть, якось впливати на це, але нам відомо, що нажаль, те, що вони переміщують через кордон в Україну, воно не йде мирним громадянам. Це допомога терористичним угрупованням. Нам відомо, у тому числі за допомогою місії ОБСЄ, яка перебуває в пункті Донецьк на українсько-російському кордоні, що протягом останніх трьох конвоїв було переміщено 84 вантажних автомобілів. Там переважно, наскільки нам відомо, це пальне, яке, очевидно, йде на потреби терористів, і для якихось своїх пропагандистських цілей вони надсилають і певні гуманітарні речі: якісь продукти харчування, будівельні матеріали, але їх не багато. В основному це пальне", - заявив Перебийніс.

Нагадаємо, за інформацією моніторингової місії ОБСЄ, з 10 зайшли 4 листопада на територію України вантажівок російського "гуманітарного конвою" 7 були бензовозами.

Сьогодні стало відомо, що Росія готує до відправки на Донбас сьомий "гумконвой".