ua en ru

У власності громади Києва залишаються 80% акцій ХК "Київміськбуд", - О.Попов

У власності громади Києва залишаються 80% акцій Холдингової компанії "Київміськбуд". Про це заявив після загальних позачергових зборів акціонерів АТ "ХК "Київміськбуд" в.о. голови Київської міської держадміністрації (КМДА) Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

"У липні 2009 р. управління комунальної власності міста уклало договір про продаж 80% акцій "Київміськбуду". Процес купівлі-продажу не було завершено, і акції залишилися у власності громади Києва", - пояснив О.Попов.

У липні 2009 року Головним управлінням комунальної власності КМДА було укладено договір купівлі-продажу 80% пакету акцій холдингової компанії «Київміськбуд», що належить киянам. За оцінками експертів, вартість пакету акцій була суттєво занижена і складала лише 114 млн. грн.
Угода купівлі-продажу не була завершена, і акції залишились у власності громади Києва. Проте, місто було позбавлене можливості здійснювати управління стратегічно важливим підприємством, оскільки органи управління холдингової компанії «Київміськбуд» працювали не в інтересах киян.
У липні 2010 року відбулася спроба відібрати акції у міста Києва. Завдяки спільним зусиллям КМДА та правоохоронних органів такі незаконні дії були своєчасно зупинені.

Він також відзначив, що компанія зобов'язується виконувати в повному об'ємі свої зобов'язання перед інвесторами.

"Ми збираємося інвестувати в будівництво житла, соціальну інфраструктуру й об'єкти до Євро-2012. Переконаний, що уряд України підтримає рішення, які були прийняті на сьогоднішніх зборах акціонерів", - сказав О.Попов.

Нагадаємо, голова Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦБФР) України Дмитро Тевелєв повідомив 2 вересня ц.р. про завершення перевірки на предмет виявлення фактів відчуження пакету акцій ВАТ ХК "Київміськбуд".

За його словами, перевірялися документи, що підтверджують ухвалення рішень про відчуження пакетів акцій, що належали "Київміськбуду" в статутних фондах, що входять до цього холдингу інших акціонерних товариств. "Таких фактів відчуження не виявлено", - завірив Д.Тевелєв.

Д.Тевелєв також повідомляв, що муніципальний пакет акцій "Київміськбуду" в липні 2009 р. у розмірі 80% було продано за 114 млн 75 тис. грн. на Українській універсальній торговій біржі компанії "Новий регіон".

Нагадаємо, низка ЗМІ повідомляла, що Господарський госпсуд Києва почав провадження у справі про продаж пакету акцій ХК "Київміськбуд". Згідно з ухвалою, Генпрокуратура України звернулася до суду на користь Київради і ГУ комунальної власності Київської міськдержадміністрації до ТОВ "Фінансова компанія "Новий регіон", ТОВ "Компанія "Термінал-рєєстр", ТОВ "Адрем" про визнання недійсним договору про купівлю-продажі 80% акцій "Київміськбуду".