ua en ru

В РНБО відмовилися говорити, яку сторону на мирних переговорах представляють Медведчук і Шуфрич

У Раді національної безпеки і оборони України відмовилися говорити, яку сторону на тристоронніх переговорах по врегулюванню ситуації на Донбасі становлять лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук і нардеп від фракції Партії регіонів Нестор Шуфрич.

У Раді національної безпеки і оборони України відмовилися говорити, яку сторону на тристоронніх переговорах по врегулюванню ситуації на Донбасі становлять лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук і нардеп від фракції Партії регіонів Нестор Шуфрич. Про це на прес-конференції заявив представник інформаційного центру РНБО Володимир Чеповий, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз не коментую інформацію про те, кого представляє Медведчук. Про це ми зробимо окрему інформацію", - заявив Чеповий, додавши, що також відмовляється коментувати, кого представляє Шуфрич.

При цьому Чеповий повідомив, що екс-Президент України Леонід Кучма представляє на переговорах Президента України Петра Порошенка.

На питання ж щодо присутності на переговорах представників "Донецької народної республіки" Чеповий відповів ухильно.

"Також я скажу, що Україна офіційно не буде вести переговори з бойовиками. Те, що там присутня Бородай (один з лідерів ДНР, - ред.), не означає, що українська сторона почала переговори з бойовиками, так як такої юридичної складової, як ДНР, - не існує", - заявив Чеповий.

Нагадаємо, 23 червня в Донецьку відбулися мирні переговори у форматі "Україна-Росія-ОБСЄ". Їх проводили другий Президент України Леонід Кучма, посол Росії в Україні Михайло Зурабов, представник ОБСЄ, а також громадянин Росії, "прем'єр-міністр" ДНР Олександр Бородай і перебуває в українському розшуку нардеп-сепаратист Олег Царьов.