ua en ru

У разі приєднання України до МС, ціна на газ для неї може бути прирівняна до російської, - глава комітету з енергетики Держдуми РФ

У разі приєднання України до Митного союзу (МС), ціна на газ може бути для неї прирівняна до російської. Про це сказав голова Комітету з енергетики Держдуми Росії Іван Грачов у ході відеомосту Москва - Київ, передає кореспондент РБК-Україна.

"А в ідеалі ціна для Україна могла б бути така ж, як у Росії, якщо Україна приєднується до Митного союзу. Якщо це варіант влаштовує - чудово. Буде ціна така ж, як у Росії", - сказав Грачов.

Що стосується модернізації української ГТС, то Грачов вважає, що вирішити це питання можна тільки за допомогою консорціуму з ЄС

"У частині консорціуму, я завжди був прихильником. Навіть коли це було не модно (в Росії) вирішити цю проблему разом з Європою чи з Німеччиною. Щоб вона не політизувалася, і щоб результат транспортування був завжди гарантований. Навіть якщо Росія домовитися навпіл з України , то будь-які зміни в державній політиці будуть все одно приводити до тих же наслідків, які мали місце в попередньому правлінні. Відповідно підключення Європи гарантує і з точки зору модернізації, і з точки зору залізного управління цією системою, надійність її в усіх відношеннях і для Україні і для Європи, і для Росії", - резюмував він.
Нагадаємо, сьогодні міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявив, що Україна виконує графік поставок газу і продовжує переговори про консорціум з РФ.