ua en ru

Україна виконує графік поставок газу і продовжує переговори про консорціум з РФ, - Бойко

Україна виконує графік поставок газу і продовжує переговори про консорціум з РФ. Про це журналістам перед засіданням Кабінету міністрів України заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ніяких побоювань щодо поставок газу у нас не немає. Ми виконуємо як графік поставок у Европу, так і споживання усередині країни", - заявив Бойко.

Він відзначив, Україна підвищила об'єм споживання газу в результаті аномальної холодної погоди, але це буде компенсовано вибіркою зі своїх газосховищ.

Міністр підтвердив наміри України купити у Росії в поточному році 27 млрд куб м газу. Що стосується переговорів про консорціум, Бойко сказав: "Ми постійно проводимо переговори з РФ відносно того, щоб консорціум був створений з урахуванням трьох сторін. Росія з розумінням до цього ставиться, і в нас продовжуються конструктивні переговори із залучення партнерів".

Нагадаємо, заступник директора департаменту з питань нафтової, газової і нафтопереробної промисловості Міністерства енергетики і вугільної промисловості Костянтин Бородін заявив, що Україна може за 2-3 роки радикально зменшити залежність від російського газу.