ua en ru

У разі неприйняття закону про основи мовної політики Україну чекає розкол, - Інститут країн СНД

У разі неприйняття закону про основи мовної політики Україну чекає розкол. Про це в прес-релізі заявляє Інститут країн СНД.

"Від результату боротьби з мовного питання залежить, чи буде Україна сучасною цивілізованою державою або ж в ній переможе примітивна модель "Україна - тільки для українців". Але тоді Україну чекає розкол - до цього штовхають бездумні русофоби у Верховній Раді і за її стінами", - говориться у прес-релізі.

Там також сказано: "Партія регіонів ухваленням закону зробить серйозний крок до відновлення довіри, що похитнулася, з боку виборця на півдні і сході України. Це рятує положення партії перед непростими для неї парламентськими виборами в жовтні 2012 р.".

Голова Інституту країн СНД Костянтин Затулін заявляє: "Критики законопроекту повинні відповісти собі на питання: з цим законом російському населенню простіше відстоювати свої права, принаймні, в тих регіонах, де російських і російськомовних значна кількість? Або гірше? Звичайно, краще, і це повинно бути керівним принципом в оцінці цього закону".

Крім того, прес-служба заявляє: "Прийняття закону про основи державної мовної політики стане початком нових економічних і політичних рішень".

Нагадаємо, 5 червня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про основи державної мовної політики.