ua en ru

У Сирії жертвами двох вибухів за різними даними стали від восьми до 20 осіб

У сирійському м. Ідліб відбулися дві атаки терористів-смертників, передає Reuters. За даними місцевого телебачення, вибухи забрали життя восьми людей. Сирійська обсерваторія з прав людини, в свою чергу, повідомляє, що кількість жертв становить не менше 20 людей.

Правозахисники з Сирійської обсерваторії з прав людини стверджують, що перший вибух стався у штаб-квартирі розвідки Військово-повітряних сил Сирії, а другий - біля будівлі Управління військової розвідки. В обох випадках більшість постраждалих склали співробітники установ.

Нагадаємо, що остання велика серія терактів сталася в Сирії 27 квітня 2012 р. , коли в Дамаску, Латакії Алеппо, Баніясе, Джебель і Хамі сталася серія вибухів, яка призвела до людських жертв. За різними даними, тільки в Дамаску в результаті вибуху загинули від 9 до 11 людей, 26 людей отримали поранення.

Варто зазначити, що в плані мирного врегулювання конфлікту спецпосланця Організації Об'єднаних Націй Кофі Аннана по Сирії містилися вимоги до урядової стороні і до повстанців припинити всі форми насильства. Однак, за інформацією сирійських джерел, у багатьох містах країни тривають напади на відділення поліції, армійські блокпости, а також організовуються інші види терактів, в результаті яких гинуть як співробітники силових відомств, так і мирні громадяни.

У Сирії з березня 2011 р. триває збройне протистояння влади і опозиції. Сирійська опозиція вимагає відставки президента Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових злочинах по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів". За оцінками ООН, за час конфлікту в Сирії загинули більше 9 тис. цивільних осіб.

Раніше сьогодні також повідомлялося про обстріл Центробанку Сирії.