ua en ru

У Сирії в результаті ракетного обстрілу в м.алеппо загинули 17 осіб

В результаті ракетного обстрілу на території сирійського м.алеппо, контрольованої урядовими військами загинули, щонайменше, 17 людей, передає Reuters. За інформацією Сирійської обсерваторії з прав людини, в їх числі дев'ять цивільних осіб і п'ять співробітників служб безпеки режиму президента Башара Асада.

Згідно з повідомленнями сирійських урядових інформагентств, жертвами "терористичної атаки на спальні райони міста" стали 18 осіб.

Раніше повідомлялося про повітряну атаку урядових сил Сирії 1 грудня 2013 р. на позиції повстанців неподалік від Алеппо, яка призвела до загибелі 11 осіб. За даними Сирійської обсерваторії з прав людини, армією використовувались саморобні вибухові пристрої, які називаються "діжковими бомбами". Вибухівка і вражаючий елемент кладуться в звичайну бочку, після чого її скидають з повітряного судна.

За непідтвердженими даними, 30 листопада схожа вертолітний атака була організована на позиції повстанських сил у г.Эль-Баб на північний схід від Алеппо. Повідомляється, що тоді загинуло 26 осіб.