ua en ru

У Сирії в результаті обстрілу урядовими військами передмістя Дамаска загинули 3 людини

У Сирії в результаті обстрілу урядовими військами передмістя столиці Дамаску загинули 3 людини. Про це повідомили сьогодні сирійські правозахисники, уточнивши, що одна людина була убита в м. Дума і ще два - в населеному пункті Хтайта, передає Reuters.

У Сирії з березня 2011 р. триває протистояння влади і опозиції, яке загрожує перерости в повномасштабну громадянську війну. Сирійська опозиція вимагає відставки Президента Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів".

При цьому обидві сторони конфлікту явно не виконують умови припинення вогню, які передбачені планом спеціального посланця Організації Об'єднаних Націй та Ліги арабських держав Кофі Аннана.

Перша група спостерігачів від ООН, які повинні стежити за виконанням умов плану Аннана з припинення вогню, прибула до Сирії в середині квітня ц.р. 21 квітня Рада Безпеки ООН одноголосно схвалила текст резолюції №2043, що передбачає збільшення кількості міжнародних спостерігачів в Сирії до 300 чоловік.