ua en ru

У Сирії сьогодні в зіткненнях загинули не менше 29 людей

У Сирії в неділю, за відомостями правозахисників, в зіткненнях загинули не менше 29 чоловік. Більшість з них були вбиті в Хомсі, де більше трьох тижнів урядові війська продовжують операцію проти прихильників опозиції, які встановили контроль над кількома кварталами міста. Зіткнення відбулися також в провінціях Дераа, Ідліб і Дейр-ез-Зор, повідомляє радіо "Свобода".

У неділю в Сирії проходить референдум про поправки до конституції, які передбачають введення в країні багатопартійної системи і проведення парламентських виборів протягом трьох найближчих місяців.
Опозиція закликала до бойкоту референдуму, а країни Заходу назвали його проведення "фарсом".

У неділю йорданський міністр інформації Рака аль-Маджалі повідомив, що з початку антиурядових виступів в Сирії в березні минулого року в Йорданію прибули більше 80 тис. сирійських біженців.

У Сирії з березня 2011 р. триває протистояння влади і опозиції. Для моніторингу за ситуацією в кінцы грудня 2011 р. туди була направлена ​​місія спостерігачів Ліги арабських держав. За підсумками її роботи 22 січня 2012 р. міністри закордонних справ країн - членів Ліги розробили план мирного врегулювання, який передбачав відставку Асада та проведення в країні парламентських і Президентських виборів. Дамаск ці пропозиції відкинув. Слідом за цим у ряді арабських країн повідомили про припинення участі своїх представників у спостережній місії. 28 січня ц.р. її робота була повністю припинена у зв'язку із загостренням ситуації в Сирії.