ua en ru

У Сирії опозиція залишила спроби повалити уряд, - представник МЗС країни

Сирійська влада вважає, що опозиція залишила спроби повалити уряд. Таку думку висловив представник Міністерства закордонних справ Сирії Джихад Макдісі, передає BBC. За його словами, боротьба зараз іде за "забезпечення стабільності".

При цьому Макдісі підкреслив, що сирійська армія піде з міст країни, лише коли там запанують мир та безпека.

Нагадаємо, в Сирії з березня 2011 р. триває протистояння влади і опозиції, яке загрожує перерости в повномасштабну громадянську війну. Сирійська опозиція, яку так звана "сирійський національна рада", вимагає відставки Президента Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірства по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів". За останніми оцінками Організації Об'єднаних Націй, за час конфлікту в Сирії загинули вже більше 9 тис. цивільних осіб.

Асад раніше заявив, що приймає план мирного врегулювання, запропонований міжнародним посланником Кофі Аннаном. План включає припинення насильства усіма сторонами конфлікту, надання гуманітарної допомоги постраждалим, початок політичного діалогу, виключення втручання в ситуацію ззовні та створення ефективного механізму моніторингу за виконанням цих вимог. Незважаючи на заяву Асада, бойові дії продовжилися.