ua en ru

У Сирії був обстріляний офіс російської компанії "Стройтрансгаз"

У Сирії невідомими особами був обстріляний офіс російської компанії ВАТ "Стройтрансгаз" в м. Хомс. Як повідомляє департамент інформації і друку Міністерства закордонних справ РФ, інцидент стався у ніч на 5 жовтня. Обстрілу з автоматичної зброї піддалися службові приміщення філії компанії, що знаходяться на 8-му поверсі висотної будівлі. В результаті злочинної акції ніхто не постраждав.
У зв'язку з цим Посольством Росії в Сирії були зроблені оперативні кроки з посилення заходів забезпечення безпеки представництва "Стройтрансгазу" і російських громадян.
"Розглядаємо подію як очевидне підтвердження того факту, що непримиренна сирійська опозиція, що намагається озброєним шляхом добитися скинення існуючого в САР режиму, встала на шлях використання методів терору проти мирного населення, а також установ і організацій, зокрема іноземних, що займаються забезпеченням в країні нормальної життєдіяльності", - підкреслили в МЗС РФ.
У Москві вважають, що використання подібних терористичних методів заслуговує на найрішучіше міжнародне засудження. "Підтверджуємо в зв'язку з цим нашу принципову позицію на користь швидкого припинення насильства в країні і використання мирних політичних засобів у пошуках виходу з нинішньої кризи в САР", - підсумували в російському дипломатичному відомстві.