ua en ru

У штаті Вірджинія через землетрус заглушені в автоматичному режимі два ядерні реактори на АЕС

В американському штаті Вірджинія два ядерні реактори на АЕС заглушені в автоматичному режимі через землетрус магнітудою 5,9, що стався близько двох годин тому на східному узбережжі США, передає радіо "Маяк".

Шкоди атомній електростанції не завдано, стверджують фахівці. В даний час системи АЕС заряджаються від дизельних генераторів.

І щойно стало відомо про те, що аеропорти Нью-Йорка, що закрилися після сильних поштовхів, відновили свою роботу. У Вашингтоні люди почали повертатися в свої будинки.

Нагадаємо, в американському штаті Вірджинія сьогодні стався потужний землетрус магнітудою 5,9. Як повідомляє сайт Геологічної служби США, через небезпеку підземних поштовхів було евакуйовано декілька будівель в столиці Сполучених Штатів Вашингтоні - зокрема, Капітолій (місце засідань Конгресу) і Пентагон (будівля Міноборони США).

Відстань від Вашингтона до епіцентру підземних поштовхів, зафіксованих у 20:56 за київським часом, склала 134 км, від найближчого населеного пункту, міста Луїса, - 6 км. Осередок землетрусу розташовувався на глибині менше 1 км. Уточнюється, що поштовхи також відчувалися в Нью-Йорку, Філадельфії і Бостоні. Інформації про жертви і руйнування не надходило, проте телефонні лінії екстрених служб США вже перевантажені.

Через землетрус на деякий час припинив роботу найбільший міжнародний аеропорт США - аеропорт им.Джона Кеннеді в Нью-йорку.

Також стало відомо, що через землетрус серйозно постраждав Кафедральний собор святих Петра і Павла у Вашингтоні. В Нью-Йорку став сильно розгойдуватися 26-поверховий будинок федерального суду. З багатоповерхівки евакуювали кілька сотень людей.

Підземний поштовх на півночі штату Вірджинія став одним з найпотужніших у цьому регіоні за всю історію спостережень.

"Це найпотужніша геологічна подія, що фіксувалася в даному районі. Населення повинне бути готове до серії затухаючих поштовхів - афтершоків, які будуть відчуватися наступні дві години", - заявила сейсмолог Геологічної служби США Люсі Джонс.

На її думку, слід очікувати суттєвої шкоди старим будівлям в районі епіцентру землетрусу. Місцевим жителям рекомендовано залишатися на вулиці до повного інженерного обстеження будівель. Крім того, зроблено попередження про можливий прорив газопроводів.