ua en ru

У Севастополі чотири чиновники підозрюються в крадіжці 920 тис. грн із зарплатного фонду

У Севастополі прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох посадових осіб, які звинувачуються в крадіжці коштів підприємства на суму 920 тис. гривень.

У Севастополі прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох посадових осіб, які звинувачуються в крадіжці коштів підприємства на суму 920 тис. гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури.
Згідно з інформацією відомства, чиновники привласнили майже мільйон гривень на фіктивне працевлаштування.
"Досудовим слідством встановлено, що начальник зазначеної квартирно-експлуатаційної частини і ще троє підлеглих йому посадових осіб в період з січня 2012 року по червень 2013 року підшукали 24 особи, що бажали фіктивно, не отримуючи заробітну плату, працевлаштуватися для збільшення терміну трудового стажу, що враховується при призначенні пенсії. Надалі вони оформили працевлаштування цих людей", - розповів заступник начальника слідчого управління за додержанням законів у воєнній сфері Григорій Рябенко.
Він пояснив, що службовці вносили в офіційні документи неправдиву інформацію про щоденну восьмигодинну роботу працевлаштованих і нараховували заробітну плату, яку привласнювали. В результаті вони незаконно отримали понад 920 тисяч гривень.
За словами Рябенко, на майно обвинувачених накладено арешт на загальну суму понад 216 тис. грн. Крім цього, їм заявлено позов про стягнення з обвинувачених усієї суми збитку.