ua en ru

В СБУ очікуються масові кадрові заміни на службовців УДО, - джерело

Найближчим часом Президент Віктор Янукович здійснить кадрові ротації в центральному апараті Служби безпеки України (СБУ), а також у ряді регіональних органів СБУ. Про це РБК-Україна повідомило джерело в Адміністрації Президента (АП).

За даними джерела, будуть змінені керівники практично у всіх оперативних департаментах центрального апарату, а також головному слідчому управлінні СБУ. «Одним з перших буде зміщено керівника кадрового підрозділу СБУ Олександр Тарасівського. Також, після співбесіди у новопризначеного голови СБУ Ігоря Калініна, ініціативно написав прохання про відставку начальник департаменту по терору Леонід П'ята. Будуть змінені і начальник слідства СБУ Іван Дерев'янко, а також начальник департаменту економіки Андрій Кміта», - уточнило джерело.

Співробітник АП не виключив, що на багато посад можуть бути призначені кадри з Управління державної охорони (УДО). Нагадаємо, новий глава СБУ Ігор Калінін перейшов на свою нинішню посаду саме з поста начальника УДО. Джерело припустило, що переведення людей з УДО до СБУ пов'язане з тим, що у Калініна немає «власної надійної команди в СБУ».