ua en ru

В ряди угрупування "Аль-Шабаб" вступили 40 мусульман з числа жителів США

Сомалійське терористичне угрупування "Аль-Шабаб" вербує більше американців-мусульман, ніж "Аль-Кайеда". Про це повідомив у середу на слуханнях в Конгресі голова комітету Палати представників з національної безпеки Пітер Кінг. Згідно з його даними, в ряди сомалійської організації бойовиків вже вступили 40 мусульман з числа жителів США, передає радіостанція "Голос Америки".

На думку Кінга, таке активне вербування може свідчити про те, що "Аль-Шабаб" планує терористичні акції за межами Африканського Рогу, а маючи у своєму складі американців, угрупування становить безпосередню загрозу для США. Крім того, в організацію вступили 20 мусульман з Канади.

За даними Кінга, не менш 15 американців і три канадці загинули у Сомалі, б'ючись в рядах "Аль-Шабаб".

Кінг проводить в Конгресі серію слухань з приводу радикалізації американських мусульман. Супротивники цієї ініціативи стверджують, що конгресмен несправедливо піддає підозрами мусульманську громаду, змушуючи її членів відчувати почуття провини за свою віру. Вони закликають конгресменів вивчити терористичні погрози, які надходять з інших джерел, - наприклад, з боку антиурядових угрупувань і прихильників ідеї переваги білої раси.

У ході першого засідання, що відбулося в березні цього року, Кінг назвав подібні заперечення "безпідставною істерією".