ua en ru

В Рівненській обл. засуджено 3 громадян України, звинувачених у контрабанді та спробі продати понад 8 кг ртуті

Набув чинності вирок Дубровицького районного суду Рівненської обл. стосовно трьох громадян України, звинувачених у контрабанді та спробі продати понад 8 кг ртуті металевої. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Протиправну діяльність злочинного угруповання викрили співробітники Служби безпеки України спільно з працівниками МВС у квітні цього року. Підозрюваних затримали «на гарячому», під час спроби продажу високотоксичної речовини.

Встановлено, що ртуть один із зловмисників ввіз до України з Латвії транзитом через Білорусь, приховавши речовину в автомобілі. Потім передав її своїм поплічникам для переховування та пошуку потенційних покупців.

Суд визнав одного з правопорушників винним за ч. 1 ст. 201, ч. 1, 3 ст. 321 Кримінального кодексу України (контрабанда, незаконне придбання і зберігання з метою збуту отруйних речовин) та призначив покарання у вигляді 3,5 років позбавлення волі з іспитовим строком 1,5 роки.

Його поплічники отримали по 3 роки в'язниці з іспитовим терміном на 1 рік (ч. 3 ст. 321 Кримінального кодексу України). Предмет контрабанди - ртуть металеву конфісковано та знищено.