ua en ru

У Росії суд зобов'язав владу ліквідувати табір опозиції на Чистих прудах у Москві

Басманний суд Москви сьогодні зобов'язав владу ліквідувати табір опозиції на Чистих прудах, так званий "ОккупайАбай". Про це повідомили в суді. Таким чином, суд задовольнив позов жителів району і зобов'язав владу навести лад і забезпечити безпеку жителів. Також суд визнав незаконною бездіяльність влади відносно табору опозиціонерів на Чистих прудах.

14 травня ц.р. стало відомо, група жителів Чистопрудного бульвару в Москві подає заяву до суду, щоб добитися "виселення" опозиціонерів, що влаштували поряд з їх будинками "гуляння". Про це повідомила Галина Сєдих, що назвалася представницею ініціативної групи і проживає в б.13 по Чистопрудному бульвару. "На побутовому рівні нас не влаштовує, що від біотуалетів, встановлених на бульварі, йде сильний запах, вікна відкрити неможливо. Вночі постійний шум, крики, вони палять тут вогнища, ходять в наші двори справляти потребу", - сказала Сєдих.

У префектурі Центрального адміністративного округу (ЦАО) Москви раніше відзначали, що влада міста отримала близько 50 скарг від жителів на незручності, які створюють учасники опозиційного табору, зокрема на шум і бруд. Префектура оцінила збиток від перебування активістів на Чистих прудах в 1 млн руб. Основна утрата, за словами чиновників, опозиція нанесла газонам.

Нагадаємо, активісти розмістилися біля пам'ятника Абаю Кунанбаєву 8 травня, через два дні після силового розгону акції "Марш мільйонів". Декілька десятків активістів живуть в таборі постійно, тоді як сотні осіб приєднуються до них вечірньої пори. Організатори опозиційного кампусу привертають нових учасників культурно-розважальною програмою. Щодня там проходять музичні виступи активістів.

Нагадаємо, 8 травня в Москві були затримані опозиціонери Навальний і Удальцов