ua en ru

У Росії з 1 травня підвищать експортне мито на бензин на 34% в порівнянні з колишнім планом - до 408,3 дол./т, - джерело

У Росії з 1 травня підвищать експортне мито на бензин до 408,3 дол./т., що на 34% більше, ніж спочатку заплановане на травень мито і на 44% - у порівнянні з діючим в квітні. Як повідомило джерело у фінансово-економічному блоці уряду РФ, таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні президії уряду, передає РБК.
Раніше уряд РФ прийняв постанову, відповідно до якого експортне мито на світлі нафтопродукти, включаючи бензин, повинна була з 1 травня 2011 р. скласти 304 дол./т (у квітні 283,9 дол./т).
За словами джерела, зміна до постанови повинно бути внесено в самий найближчий час.
Коефіцієнт експортного мита на бензин буде підвищений до 0,9 або 90% від мита на нафту. В даний час коефіцієнт на світлі нафтопродукти, в тому числі на бензин, становить 0,67 або 67% від мита на нафту.
Раніше сьогодні прем'єр-міністр РФ Володимир Путін доручив Міненерго та Мінфіну подати пропозиції щодо збільшення з травня 2011 р. вивізних митних зборів на бензин і паралельно подумати про зниження податку на видобуток корисних копалин (ПВКК) або акцизів для нафтових компаній.