ua en ru

У Росії прямі іноземні інвестиції за 9 місяців 2011 р. склали 31 млрд дол

Прямі іноземні інвестиції в РФ за 9 місяців 2011 р. склали 31 млрд дол. Про це повідомила журналістам міністр економічного розвитку РФ Ельвіра Набіулліна.
"Частка інвестицій у високотехнологічних галузях поки дуже невелика, в основному це інвестиції в промисловість. Нам потрібні різні інвестиції, у тому числі в харчову промисловість і будівельний сектор. Але для цього потрібно дійсно серйозно поліпшити інвестиційний клімат", - сказала вона.
Раніше голова уряду РФ Володимир Путін на засіданні консультативної ради з іноземних інвестицій в Москві повідомив, що прямі іноземні інвестиції в РФ з 2009 р. по III квартал 2011 р. перевищили 100 млрд дол.
"Причому за перші 9 місяців поточного року ми фіксуємо майже 20-відсоткове зростання прямих інвестицій. І це ще одне свідчення привабливості російського ринку", - відзначив він.
В.путін підкреслив, що Росія не тільки змогла пройти кризу з мінімальними втратами, але і в числі перших продемонструвала пожвавлення економіки. За його словами, очікується, що за підсумками 2011 р. зростання ВВП країни складе близько 4% "або навіть трохи більше".
Прем'єр-міністр РФ додав, що федеральний бюджет в 2011 р. буде виконаний як бездефіцитний, при цьому у наступні 3 роки для вирішення завдань соціально-економічного розвитку буде зафіксований невеликий дефіцит, якщо виправдаються консервативні оцінки вартості нафти. Але до 2015 р. планується знову вийти на бездефіцитний бюджет.
За підсумками 2011 р. інфляція в РФ складе близько 7%, що стане новим історичним мінімумом для сучасної Росії, сказав Путін.