ua en ru

У Росії призупинено експлуатацію 8 літаків Як-42

Ространснадзор призупинив експлуатацію трьох літаків Як-42, які не пройшли перевірку фахівцями відомства. Авіакомпаніям "Грозний Авіа", "Газпромавіа" і "Державне підприємство Красноярського краю "КрасАвіа" наказано усунути неполадки на зазначених лайнерах.
Всього перевірено 6 літаків у зв'язку з катастрофою Як-42 7 вересня під Ярославлем. З цієї ж причини авіакомпанія "Як-Сервіс", яка експлуатувала літак, що розбився, призупинила польоти своїх п'яти Як-42, повідомляє радіо "Свобода".
У суботу в Ярославлі в льодовому палаці "Арена-2000" відбудеться громадянська панахида по 43-м жертвам авіакатастрофи.
Нагадаємо, літак Як-42 розбився 7 вересня 2011 р. о 15:05 за київським часом під Ярославлем. На борту повітряного судна перебувала хокейна команда "Локомотив" (Ярославль), яка летіла в Білорусію для участі в запланованому на 8 вересня 2011 р. матчі з клубом "Динамо" (Мінськ). За останніми даними, на борту Як-42 перебували 45 людей, з них двоє - член екіпажу Олександр Сізов і хокеїст Олександр Галімов - вижили і направлені до Москви. За фактом авіакатастрофи порушено кримінальну справу за ст.263 (порушення правил безпеки руху повітряного транспорту) Кримінального кодексу РФ.
У Ярославлі оголошений триденний траур.