ua en ru

У Росії упізнані семеро загиблих при катастрофі Як-42 під Ярославлем

Упізнано сім тіл загиблих при катастрофі літака Як-42 у Ярославській області. Про це повідомив на засіданні оперативного штабу з ліквідації наслідків катастрофи міністр транспорту РФ Ігор Левітін.

До теперішнього часу знайдені тіла 35 загиблих у катастрофі.

"Станом на 01:00 за київським часом упізнані сім тіл загиблих", - повідомив Левітін. За його словами, в ліквідації наслідків катастрофи задіяні 150 осіб, вісім суден і 30 водолазів. Також працюють 10 психологів. Наступне засідання оперативного штабу заплановано на 7:00 за київським часом.

Роботи на місці катастрофи будуть тривати всю ніч при штучному освітленні. Поки обидві "чорні скриньки", бортовий самописець і прилад реєстрації параметрів польоту, не знайдені.

Нагадаємо, 7 вересня 2011 р. під Ярославлем о 15:05 за київським часом розбився літак Як-42. На борту повітряного судна перебувала хокейна команда "Локомотив" (Ярославль), яка летіла в Білорусію для участі в запланованому на 8 вересня 2011р. матчі з клубом "Динамо" (Мінськ). За останніми даними, на борту Як-42 перебували 45 людей, з них двоє - член екіпажу Олександр Сізов і хокеїст Олександр Галімов - вижили, але перебувають у вкрай важкому стані. За фактом авіакатастрофи порушено кримінальну справу за ст.263 (порушення правил безпеки руху повітряного транспорту) Кримінального кодексу РФ. В авіакатастрофі загинули три громадянини України. Серед загиблих: 23-літній центральний нападаючий Данило Собченко, 38-літній воротар Олександр Вьюхін і 24-літній захисник Віталій Анікеєнко.