ua en ru

У Росії банки почали скорочувати ліміти по кредитних картах

У Росії банки почали скорочувати ліміти по кредитних картах Джерело фото:facebook.com/РБК

У Росії ряд банків через відток вкладів скоротив ліміти по кредитних картах, передає РБК.

Слідом за "Російським Стандартом" це зробили банк "Хоум Кредит", Зв'язковий банк і МТС Банк. Поки схвалені ліміти банки скасовують в основному тим власникам карт, які користуються ними не дуже активно.

Прес-служба "Хоум Кредиту" повідомила у своєму коментарі, що із-за нестабільної економічної ситуації і зростаючих ризиків банк змушений підвищувати вимоги до позичальників і більш консервативно підходити до прийняття кредитних рішень, в тому числі і за кредитними картками.

МТС Банк обнулив ліміти за картками клієнтів, які не користувалися ними протягом півроку і більше, повідомив перший віце-президент банку Ілля Філатов.

Неактивним власникам карт "порізав" ліміти і Зв'язковий банк. "На даний момент зниження лімітів торкнулося майже половину кредитних клієнтів банку", - додав прес-секретар Антон Гольцман.

Минулого тижня стало відомо, що ліміти по кредитних картах скоротив один з найбільших гравців на ринку кредитних карт - банк "Російський Стандарт". За словами віце-президента банку Артема Лебедєва, зниження лімітів торкнулося 20% клієнтів, в першу чергу власників, які майже не використовували карту протягом року. Ліміти були знижені до мінімальних значень, уточнив він.

Інші великі банки також можуть скоротити ліміти. Зокрема, ВТБ24 не виключає зниження кредитних лімітів по вже схваленим заявками, повідомила його прес-служба.

Нагадаємо, Центробанк РФ з початку грудня витратив на підтримку рубля 10 млрд дол.