ua en ru

У РФ порушено кримінальну справу стосовно екс-глави ВАТ "Курорти Північного Кавказу" Білалова

В Росії порушено кримінальну справу стосовно колишнього голови ради директорів ВАТ "Курорти Північного Кавказу" Ахмеда Білалова. Про це повідомила офіційний представник Генеральної прокуратури РФ Марина Гриднєва.

Генпрокуратура РФ спільно з Росфіннаглядом, МВС Росії і ФСБ Росії провела перевірку витрачання фінансових ресурсів, виділених акціонерному товариству "Курорти Північного Кавказу" на створення туристичного кластеру в цілях розвитку туризму та санаторно-курортної сфери. За її результатами у відношенні Білалова порушено кримінальну справу за ч.1 ст.201 Кримінального кодексу РФ (зловживання повноваженнями).

Зокрема, в ході перевірки були виявлені численні порушення законодавства про акціонерні товариства, про розвиток особливих економічних зон, а також використання майна і фінансових ресурсів.

Крім того, виявлено факти недотримання вимог законодавства до укладання угод, невжиття заходів щодо збереження набутого товариством для реалізації статутних цілей майна (метеостанції). Витрати товариства на управлінську діяльність в 2012 р. в 1,3 рази перевищили витрати на його інвестиційну діяльність.

Також в ході перевірки виявлено порушення, пов'язані з діяльністю колишнього голови ради директорів товариства Білалова, і випадки необгрунтованих витрат коштів на поїздки керівництва компанії в країни далекого зарубіжжя з використанням елементів розкоші.

Так, в період проведення літніх Олімпійських ігор сплачені витрати в розмірі понад 2 млн руб. за проживання Білалова в готелі в Лондоні, а також транспортні послуги в сумі більше 800 тис. руб. При цьому із звітних документів випливало, що одночасно в цей же період оплачено його проживання в Краснодарі, Санкт-Петербурзі та Єсентуках.

7 березня 2013 р. Генпрокуратура РФ направила в слідчий департамент МВС Росії матеріали про зловживання при використанні коштів статутного капіталу товариства для перевірки та прийняття рішення в рамках кримінально-процесуального законодавства.

ВАТ "Курорти Північного Кавказу" утворено в 2010 р. Його статутний капітал (більше 15 млрд руб.) сформований на 96% за рахунок коштів, перерахованих з федерального бюджету РФ.

Читайте також: Проти начальника ГУ економіки та інвестицій КМДА порушено кримінальну справу