ua en ru

У РФ кількість постраждалих в результаті займання Ту-154 в Сургуті зросла до 43 осіб

Кількість постраждалих в результаті спалаху Ту-154 в Сургуті станом на 17:00 за київським часом зросла до 43, з них троє дітей, повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я і соціального розвитку РФ (Мінздоровсоцрозвитку), передає РБК.
Відомство повідомляє про одного загиблого в результаті інциденту. Між тим, у головному управлінні МНС РФ по Ханти-Мансійському автономному округу РБК повідомили, що число загиблих зросло до трьох, постраждалих - перевищило 40 осіб.
За даними Міністерства охорони здоров'я, при зльоті Ту-154 о 15:25 (12:25 за київським часом) сталося займання літака. На борту знаходилося 135 осіб, у тому числі 117 пасажирів і 18 членів екіпажу.
З 43 постраждалих 39 чоловік госпіталізовано, трьом надано допомогу амбулаторно.
У Сургутський окружну клінічну лікарню госпіталізовано 32 пацієнтів, з них двоє дітей з отруєннями продуктами горіння. Стан 28 пацієнтів - середньої тяжкості, чотирьох осіб - тяжкий. Стан дітей - середньої тяжкості.
У Окружну клінічну лікарню "Травматологічний центр" госпіталізовано 2 пацієнти з переломами нижніх кінцівок (перелом п'яткової кістки і перелом гомілки). Стан - середньої тяжкості.
У муніципальне установа охорони здоров'я "Клінічна міська лікарня N1" г.Сургута доставлено 5 пацієнтів, з них 4 пацієнти поміщені в опікове відділення. Стан середнього ступеня тяжкості. Одна дитина знаходиться в реанімації у зв'язку з відправленням продуктами горіння. Стан - середньої тяжкості.
В аеропорту м. Сургута працюють медичні психологи Територіального центру медицини катастроф Ханти-Мансійського автономного округу - Югри.
Нагадаємо, як повідомляли в Слідчому комітеті при прокуратурі РФ, за фактом події Уральським слідчим управлінням на транспорті було порушено кримінальну справу за ст. 263 Кримінального кодексу РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту).