ua en ru

В результаті вибухів в іракській Басрі загинули 20 людей, близько 100 поранено

В результаті вибухів на ринковій площі в іракському м. Басра загинули не менше 20 людей, близько 100 отримали поранення. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на представників адміністрації міста, повідомляє РБК.
Агентство наголошує, що джерела в місцевих силах безпеки наводять ще більші цифри по загиблих і постраждалих, проте ці повідомлення не підтверджені. Так, один з військових заявив, що в результаті вибухів на міському ринку загинули 43 людини і понад 200 отримали поранення. За словами іншого джерела, загинули до 60 людей.
Суперечливі дані надходять і про причину вибухів. Як повідомлялося раніше, на жвавому міському ринку "Аль-Ашаар" в торговому центрі Басри один за іншим пролунали декілька вибухів. За даними джерел в місцевій поліції, вибухи були влаштовані екстремістами, проте начальник поліції Басри Аділ Дахам заявив, що вибухнув несправний електричний генератор. За іншими даними, спочатку на повітря злетів замінований автомобіль, а потім вибухнули генератор і цистерна з паливом.