ua en ru

В результаті вибухів в Дагестані постраждало 21 людина, 15 з них госпіталізовані

В результаті вибухів, що пролунали в Махачкалі (Дагестан, РФ) напередодні увечері, госпіталізовано 15 людей, у тому числі троє дітей. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ по Дагестану. Крім того, шести працівникам поліції медична допомога надана на місці.
Нагадаємо, в 23:10 кск 21 серпня 2011 р. в Махачкалі в магазині вибухнув саморобний вибуховий пристрій (СВП) невстановленого зразка потужністю приблизно 100 г в тротиловому еквіваленті. СВУ було приведене в дію за допомогою мобільного телефону. В результаті продавщиця магазина отримала контузію і була госпіталізована.
У 23:40 кск у момент приїзду на місце випадку вбрань поліції було наведено в дію друге СВУ направленої дії потужністю 300-350 г в тротиловому еквіваленті, начинене приголомшуючими елементами у вигляді нарізаних шматків арматури. СВУ було встановлене на узбіччі дороги біля магазина. В результаті з осколковими пораненнями госпіталізовано 14 людей.
Під час першого вибуху приміщення магазина отримало значні пошкодження, під час другого вибуху були пошкоджені два службові автомобілі.
За фактом вибуху збуджена кримінальна справа по ст.223 (незаконний зворот зброї) і ст.317 (посягання на життя співробітників правоохоронних органів) Кримінального кодексу РФ.